Vick2ria

Mitt grottande i vardagens mysterium

Äkta människor

film Permalink2


Jag ser Äkta människor på Svt Play. Innan serien började hade jag sett ett och annat klipp och kände mig skeptisk. Nu är jag av en annan åsikt. Serien tar någonstans i magtrakten, en känga åt vårt RUT-samhälle och den värld som legaliserat fruimport. Två avsnitt om vardera en timma ligger uppe på SvtPlay nu.

Följande går att läsa om dramaserien:

Vem är egentligen äkta människa? Vad händer i våra liv och relationer när robotar blivit så mänskliga att det knappt går att skilja dem från riktiga människor? När de till och med kan vara våra älskare och kanske också älska oss? Svaren ges i Äkta människor, en ny dramaserie som följer några människor vars liv förändras dramatiskt av den nya generationen robotar - Hubotarna.
Berättelsen kretsar kring Leo (Andreas Wilson) och Niska (Eva Röse), två ledargestalter i en grupp vilda hubotar som kämpar för frihet. Under en flykt skadas och försvinner Leos älskade, Mimi (Lisette Pagler) och Leo beger sig av för att leta efter henne.

Samtidigt bestämmer sig familjen Engman efter många diskussioner att skaffa en begagnad hubot, något som inte visar sig vara helt problemfritt. Hubotar är ett mekaniserat tjänstefolk, som är så snarlika oss människor att de kan betraktas som fullgoda substitut.Serien är skapad av Lars Lundström och Kristallen-belönade samt Emmy-nominerade regissören Harald Hamrell som regisserar avsnitt 1-4 och 9-10. Övriga avsnitt regisseras av Levan Akin som tidigare regisserat Livet i Fagervik och Anno 1790.

#1 - - jull:

är med på dina noter.

kram från partisk och stolt ljusfru :-)

#2 - - SuperSHEro:

Har också precis sett den på play! Trodde inte jag skulle gilla den. "svensk famtidsserie med robotar och tjossan!.. blah.. kan inte bli bra liksom"... sä tänkte jag.. men vad fel man kan ha! Så bra, otäckt. Är det dit vi är på väg. Kusligt.

Till top